Autolékárničky

19.01.2017Všechny novinky

POZOR! Jako každý rok končí životnost některých autolékárniček.

Zkontrolujte si platnost své autolékárničky

Mnoho řidičů ani netuší, že autolékárnička má určitou dobu použitelnosti. Bez starostí jezdí s pocitem, že ho nic nezaskočí a autolékárničku, která je v povinné výbavě automobilu, přece má. Od konce roku 2016 mohou být řidiči při namátkové kontrole povinné výbavy překvapeni pokutou ve výši až 2000 Kč. Platnost většiny autolékárniček totiž v této době skončila nebo brzy vyprší, proto je nutné zkontrolovat, zda nepatříte mezi takové řidiče také Vy a pokud ano, neprodleně si novou autolékárničku pořiďte.

A co taková autolékárnička musí obsahovat?

Obsah autolékárniček je dán právními předpisy České republiky jako součást povinné výbavy motorového vozidla a upraven vyhláškami, nejnověji 182/2011 Sb. V žádné autolékárničce nesmí chybět obvazy, náplasti, trojcípý šátek, škrticí obinadlo, plastová rouška, pryžové rukavice, zahnuté nůžky z antikorozního materiálu a od roku 2011 také resuscitační maska, termofólie a leták o postupu při poskytování první pomoci. 

Odborníci radí, že je vhodné po nákupu autolékárničky odstranit obal a prohlédnout si její obsah. Například nůžky musí být použitelné jak na ustřižení obvazu, tak i k případnému přestřižení bezpečnostního pásu. Důležité je zkontrolovat také použitelnost jednotlivých komponentů, abychom nebyli překvapeni, když je bude policie chtít zkontrolovat. Expirace celé autolékárničky je orientační a není to důvod k reklamaci.

Variabilita autolékárniček je široká i ceny se různí. Obsah však musí odpovídat zákonným předpisům. Vzhledem k velkému zájmu o autolékárničky radíme pořídit si je co nejdříve, abyste nemuseli kupovat předražené kusy. V našem eshopu naleznete autolékárničky jak pro osobní automobily, tak pro autobusy nebo motorky. K mání jsou i různá provedení, buď v pevném plastovém obalu, nebo skladnějším textilním obalu. Koupit můžete i samostatnou náplň do autolékárničky. S výběrem Vám rádi poradíme, proto nás neváhejte kontaktovat.

Nezapomínejte také na reflexní vestu, kterou musíte mít povinně dokonce v kabině řidiče.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies