Vážení zákazníci, dnes 28. 3. 2024 je uzavřena pobočka v Českých Budějovicích.
Omlouváme se za případné komplikace a děkujeme za pochopení.

Jak správně převážet náklad

02.08.2017Všechny novinky

Chystáte se na dovolenou ale kufr automobilu už vám praská ve švech? Nemáte dostatek úložného prostoru a nevíte si rady s upevněním nákladu?

Kdo nese odpovědnost

Nezodpovědní řidiči občas převáží náklady, které přesahují možnosti vnitřního úložného prostoru vozidla. V první řadě si musíme uvědomit, že dle legislativy je za upevnění nákladu zodpovědný právě řidič. Náklad musí být upevněn a zajištěn co nejlepším možným způsobem. Nesmí ohrožovat bezpečnost silničního provozu na pozemních komunikacích a zároveň musí být zajištěna stabilita a ovladatelnost vozidla. Je nezbytné zajistit pro přepravu vhodné vozidlo a správně rozdělit náklad na ložné ploše. Tuto skutečnost je nutné zkontrolovat ihned při nákladce a je dobré občas zastavit a náklad překontrolovat. Zjistí-li řidič během jízdy, že náklad nesplňuje stanovené podmínky, musí závadu na místě odstranit. Nemůže-li tak učinit, smí v jízdě pokračovat jen do nejbližšího místa, kde lze závadu odstranit.

Možnosti přepravy

Pokud potřebujete převážet kola, či jiné rozměrově větší předměty využijte střešní nosiče nebo střešní boxy. Systém střešních nosičů je složen z nosných patek a podélných a příčných tyčí. Montáž je velmi snadná a většina automobilů má již z výroby připravené pevné body pro jejich montáž. Box, který umísťujeme na střechu vozu, by měl být lehký, aerodynamického tvaru a nejlépe s tříbodovým zamykáním.

Nepostradatelná výbava

Každý náklad je nutné co nejlépe zabezpečit. Výborně vám poslouží různé upínací pásy, kotvící oka, řetězy, ale také ráčny či krycí sítě. V případě nouzového brzdění občas náklad sklouzne tam, kam nemá. Pořízením protiskluzové podložky, se dá totuto problému lehce předejít.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies