Dálniční známky pro rok 2017

31.01.2017Všechny novinky

Nic se nemění, papírová samolepka zůstává. I tento rok nás významné změny v systému poplatků za jízdu po dálnici nečekají. Už od 1.12.2016 si můžete novou známku obstarat i vy.

Jak bude vypadat?

I v roce 2017 budou známky tvarově a barevně odlišeny. V nabídce bude již tradičně kupónpro desetidenní užívání (trojúhelníkový a fialový), měsíční (hranatý a oranžový) a roční (kulatý a zelený).

Kolik bude stát?

Ani cenou se nebudou lišit od těch loňských. Za roční kupón zaplatíte 1 500 Kč. Měsíční vyjde na 440 Kč a nejlevnější vás bude stát 310 Kč.

Kdy je známka povinná a kdy ne?

Co se týče vozidel nad 3,5 tuny, u těch je povinnost platit mítné a dálniční známka jako taková se jich proto netýká. Jednostopá vozidla (motocykly) mohou dále bez omezení brázdit české dálnice i bez poplatku a dálniční známky. To samé platí i pro vozidla, ve kterých cestuje osoba s průkazem ZTP a ZTP/P. Ta však musí být ve voze opravdu fyzicky přítomna. Dokonce musí být držitel průkazu sám vlastníkem vozu nebo osoba jemu blízká.

Dálniční známku si lze obstarat na většině tankovacích stanic, v trafikách a na poštách. Dokonce ji můžete vyhrát v rámci soutěže či dostat jako bonus k nákupu.

Platnost starého ročního kupónu vyprší až 31.1.2017, abyste měli přeci jen trochu více času na obstarání toho nového.

Na novou roční krasavici se můžete podívat výše a rovnou si ji objednat na našem e-shopu. Abyste moc nezaspali a potom nemuseli lítat po všech čertech a shánět ji na poslední chvíli.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies