Zamrzlé auto nebo socha z ledu?

31.01.2017Všechny novinky

Kdy jindy psát o sněhu a mrazu, než na Svatého Martina, který by měl podle všeho přivézt první sněhovou nadílku. Nicméně, já osobně jsem si škrábání oken už užila, a to i bez jeho příjezdu. A kdo nemá na škrábání nějakého svého Martina doma, tomu by se mohla hodit některá z těchto vychytávek.

Zamrzlý zámek

Klasika, ráno letíte na poslední chvilku, abyste rozrazili dveře v práci přesně na minutu a najednou nic. Z auta se stala nedobytná pevnost a vy se do něj nemáte jak dostat. Problém zamrzlého zámku je vcelku řešitelný na místě. Buď můžete pokleknout k modlitbě a začit do zámku foukat horký vzduch sami nebo si pořídit rozmrazovač zámků za pár korun. Chemické složení zámek povolí během pár minut a vy budete moci zaslouženě nastartovat a zapnout topení. Pokud ovšem nenastane další zádrhel a nezamrzlo Vám i gumové těsnění. V tom případě doporučujeme udělat si pár dřepů a pokud to typ vozidla dovolí, zkusit podat akrobatický výkon při nastupování kufrem. Ten totiž možná povolí snáze, než dveře.

Okna

Ten geniální nápad, že byste si pomohli horkou vodou z konvice, na ten rychle zapomeňte. Sklo by Vám mohlo důsledkem teplotního šoku popraskat a pro lak to taky nebude jistě žádná hitparáda. V tomto případě platí, že nic nemá na poctivou ruční práci. Tak škrabky do ruky a jedu. Existují i šidítka v podobě sprejů na zamrzlé okno. Stačí nastříkat, počkat a škrábání jde mnohem lépe. Výhodou je, že působí částečně i jako prevence proti dalšímu zamrzání.

Zasněžené auto

Ještě nemáte pořádný smetáček a manželka Vám svůj dopravní prostředek (koště) nechce půjčit ani nouzově? Tak to pro vás máme v první řadě nabídku těchto pomůcek a v té druhé ještě pár tipů. Určitě je na místě odstranit sníh i ze střechy vozu. Při sešlápnutí brzdy Vám může nános sněhu snadno sklouznout na přední sklo a způsobit tak haldu nepříjemností. Základem jsou určitě také čístá světla a poznávací značky.

Na závěr ještě jedna vychytávka. Tzv. odvlhčovač do auta Vám může všechnu tu ranní rutinu dost usnadnit. Pohlcuje vlhkost a zabraňuje tím tak zamrzání a mlžení auta zevnitř. Vlastnosti odvlhčovače jsou znovu obnovitelné, a výrobek tak není pouze jednorázovou záležitostí.

Podívejte se také na naši kompletní nabídku zimních pomocníků

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies