V čem Vám digitální tachograf usnadní práci?

19.01.2017Všechny novinky

Jedná se o záznamové zařízení, které sleduje činnosti řidičů s ohledem na čas. Jaké výhody Vám přinese digitální tachograf společně se svým příslušenstvím?

Digitální tachograf je zákonnou povinností a musí být nainstalován do vozů přepravujících zboží (s nejvyšší povolenou hmotností nad 3,5 tuny) či osoby (nad 9 osob). Jedná se o záznamové zařízení, které sleduje činnosti řidičů s ohledem na čas. K přenosu záznamů se využívají čipové paměťové karty a každý řidič je vybaven svou vlastní kartou řídiče, na kterou je zaznamenáván celý průběh jeho jízdy i odpočinku.

A jaké výhody digitální tachograf přináší?

Digitální tachografy byly zavedeny ve většině zemí Evropské unie a to z důvodu zvyšování bezpečnosti silniční přepravy. Umožní sledovat doby jízdy a odpočinku řidičů a tím snížit pracovní zátěž a nehodovost na silnicích z důvodu únavy.

Řidičům, a tedy Vaším zaměstnancům usnadňuje digitální tachograf práci a umožňuje jim zpětně si prohlédnout průběh celé cesty. Pro kontrolní orgány představuje zvýšení možností kontroly záznamů o jízdách a odpočinku řidičů a také její zefektivnění. Pro Vás, jako dopravní firmu, potom kromě efektivní kontroly řidičů, povinné archivace dat, přináší také možnost využít nashromážděná data jednoduše a rychle pro další analýzy ve firmě.

Digitální tachograf a jeho příslušenství

Digitální tachograf jako samotný přístroj se instaluje do vozidla a to buď na přístrojovou desku, pod ní, či nad čelní sklo. K přenosu informací a jejich vyhodnocování však kromě tohoto přístroje využijete také další zařízení, přístroje i software.

K přenosu dat Vám poslouží čtečka čipových karet, čtečka karet řidičů a download boxy. Software pro vyhodnocování dat z tachografů a karet řidičů a jejich archivaci Vám zjednoduší práci a budete se moci na něj kdykoliv spolehnout. Tato data potom můžete snadno a rychle využít pro další zpracování ve firmě, například v ekonomickém oddělení. V naší nabídce také naleznete zvýhodněné sety a balíčky, které zahrnují výše zmíněná zařízení a software a jsou za příznivé ceny.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies